Digitalt læringsværktøj

Regndans og Videncenter for Automation og Robotteknologi

Mit første projekt som digital konceptudvikler, gik ud på at digitalisere et analogt sprintværktøj, som designbureauet, Regndans, har udviklet i samarbejde med Videncenter for Automation og Robotteknologi.

Mit første projekt som digital konceptudvikler, gik ud på at digitalisere et analogt sprintværktøj, som designbureauet, Regndans, har udviklet i samarbejde med Videncenter for Automation og Robotteknologi.

Værktøjet er oprindeligt tænkt som et udviklingsredskab til produktion med robotter og AI. I et gruppesamarbejde var det vores opgave at videreudvikle dette værktøj til undervisningsbrug på erhvervsskoler, hvis elever forberedes til et arbejdsmarked i konstant teknologisk udvikling. Udfordringen var at indtænke fordele ved en analog udviklingsproces i et digitalt format og samtidig overholde kravene for god usability.

Resultatet blev et digitalt læringsværktøj, Tangible Ideas, der ved hjælp af et brugerinvolverende design skal hjælpe elever og studerende over hele landet med at opnå og fastholde et kreativt flow under læringsprocessen.

Læs og se mere herunder.

2020

OPGAVER

Brugerundersøgelse
Konceptudvikling
Grafisk design
Tekstindhold
Prototyping
Usability testing
Rapport
Animation
Pitch

CREDITS

Irene Benthin
Joanna Line De Place
Emilie Louise Pedersen

I modsætning til sin analoge forgænger, er Tangible Ideas et fleksibelt alternativ, der kan opbevare, ændre og gemme. Brugeren kan tilgå værktøjet uanset tid og sted. Via et personligt login kan brugeren tilpasse værktøjet, så det matcher uddannelsen og en given problemstilling. 

Tangible Ideas fungerer som en selvforklarende platform med en step-by-step guide, som er med til at holde fokus mod målet og med et interaktivt design, der skal motivere til en pragmatisk arbejdsmetode.

Den seneste udgave af platformen er endnu ikke tilgængelig online. Du kan i stedet danne dig et indtryk af design og indhold nedenfor. 

Tangible Ideas er resultatet af en agil udviklingsmetode. Det vil sige, at vi løbende har testet platformen og tilpasset den baseret på feedback fra brugere og fagpersoner. 

Projektet blev første gang afleveret i oktober 2019. Umiddelbart herefter blev vi imidlertid opfordret til at indsende projektet til SIF, en årlig tilbagevendende konference på UCL, der sætter fokus på stærke studieprojekter.

Vi tøvede først om at gøre det, da forberedelserne til konferencen lå parallelt med eksamen. Udsigten til fem ekstra ECTS-point overvandt imidlertid vores skrækscenarier om tidsnød. Vi tog derfor udfordringen op og forud ventede halvanden måneds yderligere projektarbejde.

Som deltagere ved SIF, skulle vi som minimum skrive en videnskabelig artikel til Proceedings SIF2020 (som du kan læse her), udarbejde et iøjefaldende plakatdesign samt forberede en pitch på 5-7 minutter. Alt sammen discipliner, hvis formål læner sig op ad vores fag specifikt, nemlig det at sælge en ide. 

For at sælge en ide, skal budskabet være let fordøjeligt for modtageren. Frem for at fortælle om processen dertil, som vi ellers blev instrueret til, valgte vi således i stedet at fremhæve, hvorfor Tangible Ideas er en god ide, hvordan den hjælper dig og hvad den for øvrigt også kan.

Det vel nok bedste eksempel herpå er vores 5 minutter lange pitch, som inkluderede en loopet animationsvideo i baggrunden. Videoen er specifikt lavet til konferencen, men kan også bruges i andre marketingsammenhænge.

Se videoen herunder. Drop bare lyden. Den er der nemlig ikke.

SIF2020 er et skulderklap til min studiegruppe og det arbejde vi har lagt i projektet fra start til slut. Vi fik ros for vores pitch, som adskilte, fordi det blev præsenteret som et koncept og ikke et projekt. Folk forstod ideen bag Tangible Ideas og mere var der sådan set ikke brug for. 

I det hele taget var det en dejlig dag, som jeg har forsøgt at forevige herunder.  

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller ønsker du at invitere mig til samtale?
Så er du velkommen til at give mig et kald eller sende et skriv.

+45 23 71 50 05
irenebenthin@live.dk

©copyright 2024. All rights reserved irenebenthin.dk